Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Mehanske in termične lastnosti zamreženih poliestrov in poliestrskih kompozitov = Mechanical and thermal properties of cured polyesters and polyester composites
    Rot, Katarina ...
    V delu predstavljamo rezultate raziskave o vplivih sestave in lastnosti nenasičenih polestrskih smol na mehanske in termične lastnosti zamreženih poliestrov in na mehanske lastnosti s steklenimi ... vlakni ojačenih poliestrskih kompozitov. Sestavo poliestrov smo spreminjali z razmerjem med komponentami nenasičenih poliestrskih smol (mleinanhidrid, ftalanhidrid, propilen glikol, dietilen glikol, stiren). Viskoznost smo določili z rotacijskim viskozimetrom,dejansko sestavo z jedrsko magnetno resonančno spektroskopijo (NMR), porazdelitev molske mase z izključitveno kromatografijo (GPC), sproščeno toploto pri zamreževanju pa z diferenčno dinamično kalorimetrijo (DSC). Zamreženim poliestrom smo z DSC določili tudi temperaturo steklastega prehoda. Z meritvami nateznih lastnosti zamreženih poliestrov in poliestrskih laminatov smo ugotavljali vplive sestave nenasičenih poliestrskih smol na interakcije s steklenimi vlakni in s tem na mehanske lastnosti poliestrskih kompozitov. Na podlagi rezultatov smo napovedali sestavo nenasičene poliestrske smole z največjimi interakcijami s steklenimi vlakni, ki bi bila najbolj primerna za izdelavo poliestrskih kompozitov.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 34, št. 3/4, maj-avg. 2000, str. 193-198)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2000
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 230058

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 34, št. 3/4, maj-avg. 2000, str. 193-198)

loading ...
loading ...
loading ...