Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Legirani praški za navarjanje z večžično elektrodo = Alloyed fluxes for surfacing with multiple - wire electrode
    Kejžar, Rajko ; Kejžar, Božena
    Navarjanje pod legiranimi aglomeriranimi praški omogoča, da konstrukcijska nelegirana in malo legirana jekla enoslojno oplatimo z močno legiranimi nanosi. Razredčenje navara, ki ga povzroči taljenje ... osnovnega materiala, in odgorevanje legirnih elementov nadomestimo z dodatnim legiranjem preko varilnega praška, ki je pri omenjenih navarjanjih tudi glavni nosilec legirnih elementov za legiranje navara. Z legiranimi aglomeriranimi varilnimi praški je priporočljivo navarjati z nizko jakostjo varilnega toka, kar zagotavlja minimalno taljenje osnove in minimalno odgorevanje legirnih elementov. Taka nastavitev varilnih parametrov (nizka jakost toka na žico pri razmeroma visoki varilni napetosti) je značilna za varjenje pod praškom z večžično elektrodo. Omenjeni postopek je zato v kombinaciji z močno legiranimi aglomeriranimi praški zelo primeren za enoslojno oplatenje konstrukcijskih jekel z močno legiranimi prevlekami. Struktura navarov pa je zaradi velike talilne kopeli grobo zrnata. Priporočljivo je, da navare izboljšamo še z dodatki nodulatorjev v dodajni material - legirani prašek za navarjanje.
    Vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 31, št. 5, sep.-okt. 1997, str. 409-411)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 1997
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 2358299

vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 31, št. 5, sep.-okt. 1997, str. 409-411)

loading ...
loading ...
loading ...