Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Dejavniki poklicnih sprememb in deprofesionalizacija poklicev v družbi znanja : primer menedžerja v hotelski dejavnosti poljskega turističnega središča
    Pavlin, Samo ; Svetlik, Ivan
    Glavni namen članka je na študiji primera identificirati poklicne spremembe in razložiti, kako ranljiva je v družbi znanja struktura poklicnih nalog in kompetenc. Opisana problematika je zasnovana na ... primeru srednjega menedžerja v hotelski dejavnosti poljskega turističnega središča Krakov. V začetku članka predstavimo klasične teorije sociologije profesij in nadaljujemo z razpravo o poklicni deprofesionalizaciji. Sledi opis panožnih trendov in na podlagi omenjene študije primera identifikacija ključnih dejavnikov, ki vplivajo na spreminjanje poklicnih nalog. V zadnjem poglavju ugotavljamo, kako so ti dejavniki povezani z različnimi dimenzijami poklicne profesionaliziranosti: relativno trajnimi in v času obstojnimi delovnimi nalogami, poklicno identiteto, poklicno etiko ter poklicno organiziranostjo.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 43, št. 3/4, maj-avg. 2006, str. 493-506)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 25310301

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 43, št. 3/4, maj-avg. 2006, str. 493-506)

loading ...
loading ...
loading ...