Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Družbena umeščenost in izzivi družbe znanja v EU
    Kanjuo-Mrčela, Aleksandra ; Ignjatović, Miroljub
    Namen tega članka je prispevati k raziskovalnemu okviru sociološke analize družbe znanja na področju dela in zaposlovanja. S tem namenom se bomo osredotočili na dve dimenziji analize: družbeno ... umeščenost koncepta in razvoja družbe znanja ter na sedanje razsežnosti in področja kritične analize koncepta družbe znanja. Izzivi družbe znanja na področju dela in zaposlovanja se kažejo v novih neenakostih pri vključenosti ali pridobitvi pozitivnih rezultatov družbe znanja (kot na primer rušenje ravnovesja med zasebnim in delovnim življenjem, intenzifikacija dela in negativni vidiki novih načinov organizacije dela in zaposlitvenih praks) in v obnavljanju že obstoječih neenakosti na novih področjih (na primer digitalna ločnica ali poklicna segregacija na podlagi spola, starosti, izobrazbe).
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 43, št. 3/4, maj-avg. 2006, str. 459-477)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 25313885

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 43, št. 3/4, maj-avg. 2006, str. 459-477)

loading ...
loading ...
loading ...