Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Tavajoča evropska identiteta: narod, etnija in kultura v postkolonialni Portugalski
    Sanches, Manuela Ribeiro
    Kulturni študiji že dlje časa opozarjajo na problematičnost ideje "Evrope", ko gre za vprašanje identifikacijskih procesov in povezav, ki naj bi združevale ločene celine (Hall, Gilroy). Redefiniranje ... in preizpraševanje koncepta kulture - kot to predlaga sodobna antropologija, ki poudarja gibanje (Clifford), prečenje meja (Rosaldo) in vlogo prostorskih praks v produkciji razlike - sta prav tako ključna za premislek o nacionalnih in transnacionalnih identitetah v lokalnem in globalnem obsegu. Ta teoretska uokvirjanja in iz njih izpeljana metodološka vprašanja predstavljajo pomemben prispevek k premotritvi disciplin in oblikovanja predmetov raziskovanja. Avtorica predlaga niz refleksij o identiteti, rasi in etničnosti, pri čemer seopira na dogajanje v sodobni Portugalski.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 43, št. 3/4, maj-avg. 2006, str. 586-598)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 25316701

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 43, št. 3/4, maj-avg. 2006, str. 586-598)

loading ...
loading ...
loading ...