Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • K ustvarjalnosti in inovacijam v vseživljenjskem okolju : prostorsko-sociološki in urbanistični vidiki
    Mlinar, Zdravko
    Ozaveščenost o pomenu in prizadevanja za krepitev ustvarjalnosti in inovativnosti na vseh ravneh se povečujejo. Toda prevladujoča miselnost in praksa delovanja sta v veliki meri zamejeni v preozke in ... dandanes že preživele prostorske, sektorske, institucionalne, disciplinarne, statusne (hierarhične) in profesionalne okvire. Ustvarjalno okolje temelji na možnostih za povezovanje raznovrstnosti. Kjer in kadar so le-te zamejene, je zamejena tudi ustvarjalnost. Najbolj ustvarjalno je torej tisto okolje, ki omogoča integralno vključevanje vseh življenjskih sfer (dela, bivanja, rekreacije, upravljanja) in ga lahko označujemo kot vseživljenjsko okolje. Avtor nakazuje potrebo in možnosti za poenoteno obravnavanje tehnološke inovativnosti in kulturno-umetniške ustvarjalnosti ter za njuno vključevanje v prostorsko in urbanistično načrtovanje v času, ko je vsaj načelno že presežena conska organizacija prostora. Prikazani so številna odprta vprašanja in izkušnje iz Kopra, Slovenske Istre in Primorske.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 45, št. 3/4, maj-avg. 2008, str. 227-248)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2008
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 27539549

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 45, št. 3/4, maj-avg. 2008, str. 227-248)

loading ...
loading ...
loading ...