Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Vrzeli med medicino in socialnim delom : primer "dvojnih diagnoz"
    Kvaternik, Ines ; Grebenc, Vera, 1967-
    Članek prikazuje diskurzivne vrzeli med medicino in socialnim delom ter prinaša za socialno delo bolj uporabne poglede na vsakdanje potrebe ljudi, ki so v medicini oz. v psihiatriji prepoznani kot ... ljudje, ki imajo "dvojne diagnoze". Z njim hočemo opozoriti na pomen in vlogo socialnih služb pri obravnavi uporabnikov, ki imajo "kompleksne" potrebe. Če hočemo razumeti, kakšne so naloge socialnega dela na področju "dvojnih diagnoz", moramo prevetriti vlogo socialnega dela v zdravstvu in reflektirati razmerja med zdravstvom in socialo. Službe, ki delujejo na področju socialnega dela, se lahko izognejo etiketiranju uporabnikov. Osredotočajo se lahko na tiste točke v vsakdanjem življenju, ki ljudem predstavljajo stisko, ne glede na to, kakšnooznako so jim pripisale druge službe ali v kakšno skupino so jih druge službe razvrstile (duševni bolnik, invalid, odvisnik, alkoholik, starostnik, žrtev nasilja ...).
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 45, št. 1/2, jan.-apr. 2008, str. 129-143)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2008
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 2925413

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 45, št. 1/2, jan.-apr. 2008, str. 129-143)

loading ...
loading ...
loading ...