Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Aprioristična zasnovanost planiranja in participativne oblike prostorskega planiranja : aktualnost nekaterih poudarkov iz knjige Življenjsko okolje v globalni informacijski dobi avtorja akademika prof. dr. Zdravka Mlinarja
    Marušič, Janez, 1939-
    Ocena knjige akademika prof. dr. Zdravka Mlinarja Življenjsko okolje v globalni informacijski dobi je dober povod, knjiga sama tudi vir, za oceno današnjega trenutka na področju načrtovanja prostora. ... Avtorju, pionirju na področju prostorske in urbane sociologije, je treba prisluhniti, ko ugotavlja, da se ljudje čutijo odrinjene od odločanja o zadevah urejanja prostora, in da je treba ljudem zagotoviti možnost, da soodločajo o skupnih zadevah. Ob teh ugotovitvah akademika prof. dr. Z. Mlinarja je mogoče pokazati na razvoj prostorskega planiranja v Sloveniji, ki je prehodilo pot od bolj ali manj interdisciplinarnih diskurzivnih oblik, preko poskusov interaktivnih in participativnih, do institucionalnih oblik prostorskega planiranja. To je pot, ki pomeni regresijo v pogledu demokratizacije odločanja o prostorskem razvoju in tudi v pogledu državljanske participacije.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 47, št. 2/3, mar.-jun. 2010, str. 405-412)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2010
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 29474141

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 47, št. 2/3, mar.-jun. 2010, str. 405-412)

loading ...
loading ...
loading ...