Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Staro telo v sociološki teoriji
    Krpič, Tomaž
    Članek obravnava izbrane teme in probleme na področju sociologije starega telesa: odsotnost koncepta staro telo v sociologiji telesa, pomen biomedicine, predstavljanje starega telesa in aktivno staro ... telo. Avtor ugotavlja, da na področju raziskovanja starega telesa prednjačijo feministične sociologinje (telesa), medtem ko moški del sociologije telesa za njimi bolj ali manj zaostaja. Nadalje avtor ugotavlja, da je področje sociologije starega telesa teoretsko podhranjeno, kajti obstoječa dela so pretežno empirične narave. Kot prevladujoči paradigmatski okvir služi Foucaultova diskurzivna teorija, ob sočasnem spogledovanju s fenomenologijo izkustva starega telesa. Avtor tudi ugotavlja, da med raziskovalkami in raziskovalci starega telesa pretežno vlada pesimizem glede možnosti, da bi se družba v prihodnje uspešno spopadla z družbenim odporom do starosti.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 1, jan.-feb. 2011, str. 108-124, 302)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30182749

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 1, jan.-feb. 2011, str. 108-124, 302)

loading ...
loading ...
loading ...