Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Evropeizacija slovenske zunanje politike : od pridružitvenega procesa do predsedovanja Svetu EU
    Lange, Sabina
    Članek s pomočjo uporabe koncepta evropeizacije analizira slovensko zunanjo politiko v odnosu do evropske zunanje politike v desetletju pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo (EU) in v prvih štirih ... letih članstva v EU. Zastavljen je tako, da po uvodni opredelitvi analitičnega okvira evropeizacije vzporedno predstavlja dve razsežnosti evropeizacije (od spodaj navzgor in obratno) v slovenski zunanji politiki. Osredotoči se na (i) organizacijske strukture (Ministrstvo za zunanje zadeve), (ii) glavne premise temeljnih zunanjepolitičnih odnosov (Zahodni Balkan) ter (iii) nekatere prakse in načela (in vrednote), ki so vodile izvajanje zunanje politike Slovenije v obdobju njenega približevanja EU in v prvih letih članstva. Članek sicer pokaže na obstoj obeh razsežnosti v evropeizaciji slovenske zunanje politike, vendar je Slovenija šele v obdobju predsedovanja Svetu EU v prvi polovici leta 2008 aktivno sodelovala pri evropski zunanji politiki in jo sooblikovala.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 3, maj-jun. 2011, str. 668-687, 815)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30487901

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 3, maj-jun. 2011, str. 668-687, 815)

loading ...
loading ...
loading ...