Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Novomedijske norme ospoljenja : raziskovalna obravnava in najstniški odziv
    Šribar, Renata
    Prispevek problematizira norme, ki sooblikujejo subjektivacijo najstnikov in najstnic oziroma, s perspektive "sebstva" - njihovo spolno identifikacijo. Z analizo izbranih konceptov in znanstvenih ... postopkov dokazujemo, da se norme ospoljenja in tudi seksualizacije v epistemoloških zastavkih referenčne pregledne kvantitativne raziskave o medmrežnih tveganjih v EU ne prilagajajo sodobnim interpretacijam spola (in seksualnosti). Norme, ki jih tako utrjuje in obnavlja obravnavano raziskovanje, ne postavljajo pod vprašaj vladajočih norm, ki jih vzdržujejo in revitalizirajo novi mediji. Kot kaže slovenska kvalitativna raziskava, pa ima lahko najstniška mladina do slednjih tudi ambivalenten odnos, čeprav jih privzema. Obenem pa izkazuje kritični odnos do komercialnega vsiljevanja določenih novomedijskih vsebin, česar obravnavana evropska raziskava ne tematizira.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 4, jul.-avg. 2011, str. 875-892, 1072)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30587997

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 4, jul.-avg. 2011, str. 875-892, 1072)

loading ...
loading ...
loading ...