Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Rehabilitacija ekonomske vloge države s tržno-planskim gospodarskim sistemom
    Merhar, Viljem
    Sedanja finančno-gospodarska kriza, ki je hkrati kriza kapitalizma kot sistema, je priložnost za nekatere organizacijske rešitve na področjih infrastrukturnega gospodarjenja, ki jih mora uresničiti ... država. S temi rešitvami se bo reafirmirala neoklasična sinteza, ki je z mešanimi tržno-planskimi gospodarskimi sistemi na keynesianski način razreševala družbeno produkcijske probleme in ki so jo negirali neoliberalistični fundamentalisti. S to negacijo pa so poglobili krizo kapitalizma kot sistema. Reafirmacijo Keynesove družbenopovpraševalne strani bo treba nadgraditi še z Marxovo družbeno ponudbeno stranjo ter s tem dosledno uveljaviti dualizem gospodarjenja na prostokonkurenčnih področjih s tržno regulacijo in na omejeno konkurenčnih področjih s plansko regulacijo procesov v družbeni reprodukciji. Reorganizirati bo treba tudi sekundarni trg vrednostnih papirjev, ki je s centralizacijo, ne pa s koncentracijo kapitala povzročil sedanjo globalno finančno-gospodarsko krizo, in s tem poglobil krizo kapitalizma kot sistema.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, jubilejna št., okt. 2011, str. 1326-1334, 1392)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30737245

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, jubilejna št., okt. 2011, str. 1326-1334, 1392)

loading ...
loading ...
loading ...