Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Metodološke dileme in njihove rešitve v raziskovalnem načrtu z zaporedno uporabo kvantitativnih in kvalitativnih metod : model izbire udeležencev
    Hlebec, Valentina ; Mrzel, Maja
    V članku je ovrednoten pojasnjevalni raziskovalni načrt z izbiro udeležencev in integracijo kvantitativnih in kvalitativnih metod glede na elemente raziskovalnega načrta, kot so čas, stroški, dostop ... do podatkov, uporabljen vzorec, izbor udeležencev, kakovost indikatorjev in kakovost podatkov. Izbrana metoda in metodološke dileme, ki se pojavijo pri implementaciji tega raziskovalnega načrta z uporabo sekundarnih kvantitativnih podatkov, so najprej predstavljene na primeru lastne raziskave. Nato z metaanalizo izbranih člankov kritično ovrednotimo ugotovljene metodološke dileme pri uporabi sekundarnih kvantitativnih podatkov ter najpogostejše rešitve teh dilem v pojasnjevalnem raziskovalnem načrtu z izbiro udeležencev. Kljub določenim omejitvam sekundarnih kvantitativnih podatkov je uporaba le-teh priporočljiva, saj prednosti uporabe sekundarnih podatkov odtehtajo ugotovljene pomanjkljivosti. Vseeno pa morajo raziskovalci ovrednotiti ključne omejitve pri uporabi sekundarnih podatkov v pojasnjevalnem raziskovalnem načrtu z izbiro udeležencev in integracijo metod ter zagotoviti metodološko in vsebinsko veljavnost izbranih rešitev.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 49, št. 2, mar.-apr. 2012, str. 245-263, 437)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2012
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 31227997

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 49, št. 2, mar.-apr. 2012, str. 245-263, 437)

loading ...
loading ...
loading ...