Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Kulturne študije na Centru za proučevanje religije in kulture
    Stanković, Peter
    Kulturne študije so dandanes eno od najpomembnejših področij preučevanja sodobne kulture. K njihovi uveljavitvi v Sloveniji je veliko prispevalo tudi delo raziskovalcev na Centru za preučevanje ... kulture in religije na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, ki ga avtor sistematično predstavi in umesti v različne relevantne institucionalne in zgodovinske kontekste. Med najpomembnejšimi raziskovalnimi dosežki centra so kontinuirano, v nekaterih primerih pa tudi zgolj priložnostno raziskovanje mladinskih subkultur, popularne glasbe, spomina, nogometa, nostalgije, prehranjevalnih praks, filma, sreče in grafitov. Razmeroma majhna raziskovalna skupina je v tem okviru dosegla veliko (še posebej pri analizah teh področij v povezavi z razmislekom o različnih simbolnih razmerjih med Slovenijo na eni strani ter Balkanom in Evropsko skupnostjo na drugi). Vseeno pa velja razmišljati tudi o tistih področjih, ki bi jih bilo treba še pokriti. Med njimi so na primer različni vidiki seksualnih identitet ter sodobne tehnologije, s katerimi se povezujejo nove oblike preživljanja prostega časa.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 51, št. 2/3, mar.-jun. 2014, str. 284-305, 509)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2014
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 32799581

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 51, št. 2/3, mar.-jun. 2014, str. 284-305, 509)

loading ...
loading ...
loading ...