Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Sistem OZN in (inter)regionalizem : dopolnjevanje ali tekmovalnost?
    Bojinović Fenko, Ana
    Cilj članka je pokazati vpliv regionalne in interregionalne ravni sodelovanja držav v mednarodni skupnosti na delovanje sistema Organizacije združenih narodov (OZN). Raziskovalno vprašanje je, ali se ... delovanje mednarodnih regij dopolnjuje ali prihaja v kolizijo z globalno ravnjo mednarodnih odnosov (sistemom OZN). Po zgodovinsko-razvojni analizi pravil, ki določajo pogoje regionalizma, sledi analiza delovanja držav v okviru regij v sistemu OZN. Nato je izpostavljen vpliv regij izven sistema OZN na njegovo delovanje neposredno in tudi prek interregionalizma. V zaključku avtorica izpostavi ugotovitev, da delovanje držav na regionalni ravni izkazuje dopolnjevanje, mestoma pa tudi tekmovanje z delovanjem sistema OZN ter poda predloge za krepitev prvega in odpravljanje drugega.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 53, št. 1, jan.-feb. 2016, str. 56-70, 259)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2016
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 33898333

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 53, št. 1, jan.-feb. 2016, str. 56-70, 259)

loading ...
loading ...
loading ...