Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • OZN in vprašanje Palestine
    Šterbenc, Primož
    V članku je analizirano delovanje Organizacije združenih narodov (OZN) v zvezi s problematiko Palestine. Opredeljena je pozitivna dejavnost svetovne organizacije, in sicer sprejem pravno-političnega ... temelja za razrešitev problema, uveljavitev pravice palestinskega ljudstva do samoodločbe in vzpostavitev institucionalnega okvira za članstvo države Palestine v OZN. Vendar pa OZN po drugi strani, kljub izraelskemu kontinuiranemu kršenju mednarodnega prava in zoževanju možnosti za dejanski nastanek palestinske države, ni nikoli učinkovito prisilil Izraela k drugačnemu ravnanju. Razlog za neustrezno delovanje OZN je bila dosledna proizraelska politika Združenih držav Amerike v Varnostnem svetu OZN. Posledično je dejavnost OZN v celoti gledano mogoče oceniti kot velik neuspeh, čeprav je treba pri tem poudariti, da je delež Generalne skupščine OZN pri tem neuspehu bistveno manjši od tistega, ki bremeni Varnostni svet OZN.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 53, št. 3, maj-jun. 2016, str. 659-675, 841)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2016
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 34107485

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 53, št. 3, maj-jun. 2016, str. 659-675, 841)

loading ...
loading ...
loading ...