Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Društva za Združene narode kot zagovorniki in kritično oko Organizacije združenih narodov
    Aralica, Adriana
    Članek analizira vlogo civilne družbe v sistemu Organizacije združenih narodov (OZN) na primeru društev za Združene narode (ZN), nacionalnih civilnodružbenih organizacij s pestrimi programi in ... raznovrstnim članstvom, ki predstavljajo vezni člen med državljani sveta ter OZN. Članek bo predstavil uspešne zgodbe Društva za ZN za Slovenijo, pri čemer se bo osredotočil na pionirsko vlogo Društva za ZN na področju globalnega učenja v času nekdanje Jugoslavije in priložnosti za ponovno krepitev te vloge. Društva za ZN bodo tudi v prihodnje ključni glasniki tematik in idealov OZN. Vzpostavljanje dialoga z relevantnimi deležniki, zagovorništvo vrednot in ciljev OZN ter kritičen pogled na delovanje organizacije s poudarkom na mladih kot ciljno skupino predstavlja priložnost za krepitev prepoznavnosti Društva za ZN kot osrednjega foruma za razprave o globalnih izzivih
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 53, št. 3, maj-jun. 2016, str. 777-794, 845)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2016
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 34109277

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 53, št. 3, maj-jun. 2016, str. 777-794, 845)

loading ...
loading ...
loading ...