Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Vroče preoblikovanje avstenitnih nerjavnih jekel, legiranih z žveplom
    Jakelj, Stanislav ...
    Zaradi slabe razteznosti v vročem so avstenitna nerjavna jekla, legirana z žveplom, nagnjena k tvorbi površinskih razpok med vročim valjanjem. V zvezi s to problematiko je bila analizirana vrsta ... jekla SS2343, legiranega z žveplom, ki ga izdelujemo v Acroniju. Površinske razpoke, ki nastajajo med vročim valjanjem, povzročajo napake na končni površini debele pločevine. Razpoke so podobne drobnim pikam, zato je kakovost površine plošč neustrezna. V okviru naloge je bilo pregledano in analizirano več različnih virov literature, ki obravnavajo vroče preoblikovanje avstenitnih nerjavnih jekel. Predstavljena je tudi statistika internih prekvalifikacij v Acroniju zaradi napak na površini končno valjanih plošč. V sodelovanju z IMT v Ljubljani smo izvedli natezne preizkuse v vročem in preizkuse vročega valjanja klinastih preizkušancev za vrsti jekla 316L (W.Nr.1.4404) in SS2343 (W.Nr.1.4436). Izvedena je bila analiza primerjav glede na dejansko proizvodnjo v Acroniju. Na osnovi teh analiz smo se seznanili s pomanjkljivostmi in omejitvami, s katerimi se srečujemo med našim rednim proizvodnim procesom vročega valjanja avstenitnih nerjavnih plošč debele pločevine v SŽ Acroni.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 38, št. 1/2, jan.-apr. 2004, str. 107-112)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2004
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 343722

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 38, št. 1/2, jan.-apr. 2004, str. 107-112)

loading ...
loading ...
loading ...