Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Oblike in dejavniki dostopa do interneta v Sloveniji
    Grošelj, Darja ; Matjašič, Miha
    Z navezavo na teorije digitalne neenakosti v članku raziskujemo oblike dostopa do interneta med slovenskimi uporabniki interneta ter dejavnike, ki vplivajo na posvajanje in pogostost rabe različnih ... oblik dostopa. V empiričnem delu je z uporabo binarne logistične in multivariatne linearne regresije ugotovljeno, da sta v Sloveniji glavni obliki dostopa do interneta dostop na namiznem/prenosnem računalniku in dostop na mobilnem telefonu, najpogosteje pa uporabniki do interneta dostopajo prek mobilnih telefonov. Ugotavljamo, da na posvajanje in pogostost rabe različnih oblik dostopa vplivajo starost, izobrazba, delovni status, dohodek, prisotnost otrok v gospodinjstvu ter digitalne veščine. Med slovenskimi uporabniki interneta obstajajo razlike v materialnem dostopu do interneta, ki jih sooblikujejo sociodemografski dejavniki, nakazuje pa se predvsem izključenost starajoče se populacije iz mobilnega dostopa do interneta.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 56, št. 2, apr.-jun. 2019, str. 601-622, 747)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 36244317

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 56, št. 2, apr.-jun. 2019, str. 601-622, 747)

loading ...
loading ...
loading ...