Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Vloga Odbora Združenih narodov proti mučenju pri inkriminaciji mučenja : primer Slovenije
    Pavčič, Urša
    Namen članka je opredeliti vlogo Odbora Združenih narodov proti mučenju pri inkriminaciji mučenja v Republiki Sloveniji, kot to določa 1. člen Konvencije proti mučenju in drugim oblikam okrutnega, ... nečloveškega ali ponižujočega ravnanja ali kaznovanja. Analiza je razkrila, da je skladnost ravnanja Republike Slovenije s priporočili odbora visoka, čeprav iz priporočil Odbora proti mučenju (OPM) to na prvi pogled ni razvidno, saj njeno uresničevanje zadevnih določb konvencije označujeta postopna implementacija potrebnih ukrepov za izpolnitev priporočil odbora ter krepitev in razvoj novih, vse bolj nadrobnih norm o prepovedi mučenja in sorodnih ravnanj s strani odbora. Slednja značilnost sicer negativno učinkuje na skladnost ravnanja Republike Slovenije s priporočili odbora v smislu, da se njeno ravnanje presoja glede na vse strožje zahteve, vendar pa po drugi strani v Republiki Sloveniji prispeva k vedno višji ravni zaščite človekovih pravic.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 56, št. 2, apr.-jun. 2019, str. 583-600, 746-747)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 4863432

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 56, št. 2, apr.-jun. 2019, str. 583-600, 746-747)

loading ...
loading ...
loading ...