Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Slovenska literarna zgodovina danes = Slovene literary history today
    Hladnik, Miran
    Prispevek nagovarja k opustitvi preživetega koncepta sintetične nacionalne literarne "vélike zgodbe" in njegovi nadomestitvi s konceptom seznama. Spodbudo za zamenjavo literarnozgodovinske paradigme ... črpa iz a) velikega povečanja števila objav, ki na stari način niso več obvladljive, b) javne spletne dostopnosti velikih bibliografskih in besedilnih zbirk ter orodij, ki omogočajo manipulacijo z njimi, c) prakse enciklopedičnega literarnovednega objavljanja na Wikipediji in č) iz ozaveščenja seznamskega dojemanja sveta. Za mozaično oz. micelijsko komponirano literarno zgodovino je priložnost v okviru sestrskih spletišč Wikiknjige, Wikivir in Wikiverza, ki naj spodbudijo participacijo študentov književnosti in drugih zainteresiranih humanistov, saj število kvalificiranih ekspertov ne zadošča. Sprememba je v soglasju z informacijsko družbo, ki stavi na distribuirano kooperativno omrežno produkcijo znanja in prekinja z ekskluzivizmom estetskega odbiranja.
    Vir: Slovenska literarna veda danes = Slovene literary studies today (Letn. 61, št. 1, jan.-mar. 2013, str. 315-327, 329-341)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2013
    Jezik - slovenski, angleški
    COBISS.SI-ID - 51805538

vir: Slovenska literarna veda danes = Slovene literary studies today (Letn. 61, št. 1, jan.-mar. 2013, str. 315-327, 329-341)

loading ...
loading ...
loading ...