Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Čiščenje nerjavnega jekla s peskanjem = Bead-blasting cleaning of stainless-steel
    Vesel, Alenka ; Mozetič, Miran, 1961-
    Za gradnjo vakuumskih sistemov se kot konstrukcijski material najbolj pogosto uporabljajo raazna nerjavna jekla. Pred vgradnjo elementov v vakuumski sistem je treba le-te očistiti. Ena izmed zelo ... pogosto uporabljenih metod za čiščenje nerjavnega jekla je peskanje, pri katerem uporabimo curek drobnih zrnc peska, ki z veliko hitrostjo brizga na površino. Po večkratni uporabi kroglic peska se le-te sčasoma razbijejo, nastali ostri drobci pa se radi zarinejo v površino. V članku prikazujemo rezultate preiskav površin vzorcev iz nerjavnega jekla, ki so bili peskani s steklenimi kroglicami. Rezultati so pokazali, da po peskanju ostanejo na površini ostanki drobcev peska, ki pa jih lahko odstranimo z nadaljnjim čiščenjem v ultrazvočni kopeli. Spiranje pod tekočo vodo ne zadošča.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 35, št. 5, sep.-okt. 2001, str. 311-313)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2001
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 58338

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 35, št. 5, sep.-okt. 2001, str. 311-313)

loading ...
loading ...
loading ...