Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Konstruiranje in optimizacija izdelkov iz poliestrskih laminatov
    Makarovič, Matjaž ; Damjanić, Frano
    Konstruiranje in dimenzioniranje izdelkov iz polimernih kompozitnih materialov zahteva drugačen način, kot smo ga bili vajeni pri izdelkih iz klasičnega konstrukcijskega materiala, kot so npr. jeklo ... oziroma homogeni polimerni materiali. V prispevku je prikazan način dimenzioniranja izdelkov iz laminiranih kompozitnih materialov in nekatere naše izkušnje pri dimenzioniranju konstrukcij iz poliestrskih laminatov. Prikazane so možnosti: 1. izračuna mehanskih lastnosti in debelin posameznih plasti laminatov z različno armaturo in različnim razmerjem smola - armatura 2. izračun mehanskih lastnosti in debelin posameznih plasti že izdelanega laminata 3. računalniške analize odziva konstrukcije iz poliestrskega laminata na predvidene obtežbe z metodo končnih elementov, s katero je možno analizirati konstrukcijo po posameznih plasteh in poljubnem številu točk.
    Vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 30, št. 3/4, maj-avg. 1996, str. 409-412)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 1996
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 61866

vir: Kovine zlitine tehnologije = Metals alloys technologies. - ISSN 1318-0010 (Letn. 30, št. 3/4, maj-avg. 1996, str. 409-412)

loading ...
loading ...
loading ...