Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Zbornik prispevkov z drugega posveta "Ko tradicija trči v sodobnost" na Osnovni šoli Franceta Prešerna Kranj, 29. maja 2021 [Elektronski vir]
    Posvet Ko tradicija trči v sodobnost (2 ; 2021 ; online)
    Na OŠ Franceta Prešerna smo v soboto, 29. 5. 2021, že drugič organizirali mednarodni posvet z naslovom "Ko tradicija trči v sodobnost". Letos je bil izpeljan v nekoliko drugačni, spletni obliki, ... vendar zato nič manj uspešno. Sodelovali so tako udeleženci slovenskih šol, kot tudi iz tujine, letos iz kar enajstih držav, in sicer iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Poljske, Romunije, Grčije, Turčije, Finske, Litve in Italije. Poslušali smo predavateljici Stasele Riskiene iz Litve in Johanno Lampela iz Finske ter predavanji Lucije Rakovec in Justine Erčulj, med posameznimi tematskimi sklopi pa so udeleženci predstavljali svoje referate. Med posvetom smo ponovno dokazali, da v šolah ne manjka idej, sodelovanja in novih metod poučevanja. V petih sklopih z naslovi Različni pristopi k podajanju znanja, En prostor - nešteto možnosti , Delo s posamezniki in interesnimi skupinami, Delo na daljavo in Izmenjava znanja in izkušenj v mednarodnem prostoru smo si izmenjali primere dobrih praks, največ novih idej pa smo prejeli v sklopu o delu na daljavo, saj je bila ta tema v letošnjem šolskem letu še kako aktualna. Veliko primerov bomo slušatelji zagotovo uporabili pri svojem delu. Posvet je bil uspešen, v sproščenem vzdušju smo se spoznali, pogovorili, si izmenjali ideje in se spodbujali za nadaljnje delo. In ker nam idej ne manjka, smo prepričani, da to ni bilo zadnje trčenje tradicije s sodobnostjo.
    Vrsta gradiva - zbornik ; neleposlovje za odrasle
    Izdaja - 1. izd.
    Založništvo in izdelava - Kranj : Osnovna šola Franceta Prešerna, 2021
    Jezik - slovenski, angleški, srbski, črnogorski, hrvaški
    ISBN - 978-961-92116-6-3
    COBISS.SI-ID - 70651139

    Povezava(-e):

    http://arhiv.sfpkr.si/PDF/Posvet_Ko_tradicija_trci_v_sodobnost_29-05-2021.pdf

    E. vir na naslovu http://www.sfpkr.si/PDF/Posvet_Ko_tradicija_trci_v_sodobnost_29-05-2021.pdf ni več dostopen (2. 9. 2021)


    Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si