Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • 25 let vakuumske toplotne in kemotermične obdelave na Inštitutu za kovinske materiale in tehnologije, Ljubljana = 25 years of vacuum heat treatment and surface engineering at the Institute of metals and technology, Ljubljana
    Leskovšek, Vojteh
    Opisan je pregled petindvajset let delovanja na področju vakuumske toplotne in kemotermične obdelave orodnih in hitroreznih jekel. Raziskovalni dosežki ob podpori drugih sodobno opremljenih ... laboratorijev na Inštitutu za kovinske materiale in tehnologije z inovativnim načinom omogočajo spremljanje in uvajanje najsodobnejših postopkov vakuumske toplotne obdelave in inženirstva površin ter njihovo karakterizacijo, ki je relevantna za slovensko industrijo. Pri tovrstnih tehnologijah je pomembno znanje, škodljiv vpliv na okolje je ničen, poraba energije in dragih materialov je majhna, zato je raziskovalno-razvojna dejavnost na področju vakuumske toplotne in kemotermične obdelave orodnih in hitroreznih jekel v povezavi z orodjarsko, kovinsko predelovalno, jeklarsko in avtomobilsko industrijo zelo primerna za Slovenijo, ki ima na tem področju tradicijo in usposobljene kadre.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 44, št. 6, nov.-dec. 2010, str. 307-315)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2010
    Jezik - slovenski, angleški
    COBISS.SI-ID - 841130

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 44, št. 6, nov.-dec. 2010, str. 307-315)

loading ...
loading ...
loading ...