Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Možnosti uporabe odpadkov v gradbeništvu in industriji gradbenih materialov
    Šelih, Jana ...
    S ponovno uporabo odpadnih materialov dosežemo dva cilja: razbremenimo okolje, saj odpadka ni potrebno odlagati, hkrati pa zmanjšamo potrebo po naravnih virih materiala. Prispevek prikazuje nekatere ... možne načine uporabe odpadnih snovi v proizvodnji gradbenih materialov, katerih raziskave so potekale na Zavodu za gradbeništvo Slovenije. Obravnavali smo uporabo ciklonskega prahu kot stabilizatorja nevezanih materialov nizke kvalitete v voziščni konstrukciji; možnosti uporabe črne jeklarske žlindre, ki je po mehanskih lastnostih enakovredna eruptivni kamnini in tako primerna za najbolj zahtevne aplikacije v cestogradnji; uporabo recikliranega agregata, pridobljenega iz odpadnega drobljenega betona, v betonu; dodajanje žagovine, papirnega in kamenega mulja v surovino za opečne izdelke; uporabo odpadkov industrije polimerov v gradbenih materialih.
    Vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 38, št. 1/2, jan.-apr. 2004, str. 79-86)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2004
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 952423

vir: Materiali in tehnologije = Materials and technology. - ISSN 1580-2949 (Letn. 38, št. 1/2, jan.-apr. 2004, str. 79-86)

loading ...
loading ...
loading ...