Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Dvanajst "znakov umiranja" rastočega proizvodnega podjetja = The twelve "death signs" for a growing manufacturing company
    Levy, Paul Edgar, 1962- ...
    Na podlagi obsežnega dela z malimi in srednje velikimi podjetji (MSVP-SMES) v tem prispevku predstavljamo zgodnje opozorilne znake v proizvodnih MSVP, ki lahko vodijo podjetje v poslovni zaton. V ... obdobju enega do treh let poslovanja propade največ podjetij, veliko podjetij pa propade tudi v prvih desetih letih. Ključni dejavniki so nezmožnost inovacij, vodenja poslovnih postopkov, proizvodov in storitev. Prispevek predstavlja tipologijo znakov umiranja, ki daje osnovo za dejaven inovacijski program. Zasnova "preventivnega zdravljena" se osredotoča na inovacijo izdelkov in postopkov z navedbo primerov podjetij, ki so uporabila tovrstne preventivne ukrepe. Z upostevanjem literature in izkušenj s področja tehnologije in menedžmenta inovacij se v tem prispevku osredotočamo na specifične metode inovacije, ki lahko malim in srednje velikim podjetjem omogoči uspeh. Vpeljali bomo tudi zasnove zavarovanja pred upadom na področju inovacije pri MSVP.
    Vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Letn. 52, št. 7/8, jul.-avg. 2006, str. 515-525)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2006
    Jezik - slovenski, angleški
    COBISS.SI-ID - 9831451

vir: Strojniški vestnik = Journal of mechanical engineering. - ISSN 0039-2480 (Letn. 52, št. 7/8, jul.-avg. 2006, str. 515-525)

loading ...
loading ...
loading ...