FDV, Osrednja družboslovna knjižnica J. Goričarja, Ljubljana (ODKLJ)
Knjižnica bo zaradi praznikov in kolektivnega dopusta zaprta 27. aprila in od 1. do 4. maja. Delovni čas: 8.00-20.00, sobota 8.00-14.00.
  Več ...
Predmetne oznake    Učbeniki     Zebra   Vodiči
  • Doseganje identifikacije porabnikov s sponzorji nogometnih klubov in njena vloga pri učinkovitosti sponzorstva : magistrsko delo
    Pahor, Kristjan
    Identifikacija porabnikov je v zadnjih letih v literaturi vse bolj prepoznana kot eden od pomembnih ciljev, ki jih želimo doseči s sponzorstvom. Pregled literature je kljub temu pokazal na manko ... raziskav, ki se osredotočajo na preučitev dejavnikov in posledic identifikacije porabnikov v sponzorskem kontekstu. Zato je cilj tega magistrskega dela ugotoviti, kateri dejavniki povečujejo identifikacijo s sponzorjem in kako identifikacija porabnikov vpliva na doseganje ključnih učinkov sponzorstva. Ker je objekt identifikacije v sponzorskem kontekstu lahko tako sponzor kot sponzoriranec, v nalogi podrobneje naslovim tudi odnos med identifikacijo s sponzorjem in sponzorirancem. Rezultati lastne empirične raziskave so pokazali, da identifikacija posameznikov z nogometno ekipo, ujemanje zaznane podobe sponzorja in sponzoriranca ter ujemanje zaznanih vrednot posameznikov in sponzorja povečujejo identifikacijo porabnikov s sponzorjem. Ugotovil sem tudi, da ima identifikacija porabnikov s sponzorjem pomembno vlogo pri učinkovitosti sponzorstva, saj znatno povečuje nakupno namero porabnikov za nakup sponzorjevih izdelkov/storitev, zvestobo sponzorju in verjetnost širjenja pozitivnih govoric o sponzorjevi znamki. Identifikacija porabnikov s sponzorjem ima tudi mediacijsko vlogo, saj v celoti posreduje vpliv identifikacije posameznikov z nogometno ekipo na širjenje pozitivnih govoric o sponzorju, obenem pa delno posreduje tudi vpliv identifikacije posameznikov z ekipo na nakupno namero sponzorjevih izdelkov/storitev in željo po ohranjanju dolgoročnega odnosa s sponzorjem.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [K. Pahor], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 168565507

Dostopna je elektronska verzija dokumenta ali pa gre za elektronski vir
loading ...
loading ...
loading ...