FDV, Osrednja družboslovna knjižnica J. Goričarja, Ljubljana (ODKLJ)
Zaradi vzdrževalnih del bo knjižnica v petek, 16. 8. 2024, zaprta. Delovni čas v juliju in avgustu: 8.00-15.00, sreda 8.00-17.00, sobota zaprto.
  Več ...
Predmetne oznake    Učbeniki     Zebra   Vodiči
  • Primerjava obravnavane teme ʹJavna podoba na socialnih omrežjihʹ s študenti v fizičnem in virtualnem prostoru v sklopu pedagoškega procesa
    Vombergar, Nina
    Prispevek primerjalno analizira pedagoški proces obravnave teme 'Javna podoba na socialnih omrežjih' v dveh študijskih letih (2018/2019 in 2019/2020) s študenti 1. letnika višješolskega študijskega ... programa Živilstvo in prehrana pri predmetu Poslovno sporazumevanje in vodenje na Izobraževalnem centru Piramida Maribor. V prvem obravnavanem letu je bil pedagoški proces izpeljan v predavalnici, v drugem pa (zaradi spremenjenega pedagoškega dela ob pojavu epidemije bolezni COVID-19) na daljavo (preko spletne učilnice). Prostor (fizični oz. virtualni), v katerem se pedagoško delo odvija, pomembno vpliva na veščine, ki jih študentje ob obravnavi snovi pridobivajo. Delo v fizičnem prostoru omogoča boljši dialog in razpravo, učenje aktivnega poslušanja, argumentiranja lastnega mnenja in javnega nastopanja. Delo na daljavo je posebej primerno za teme, kot so socialna omrežja, zaradi uporabe medija (računalnika in spleta), skozi katerega se tovrstno sporočanje in delovanje v realnosti odvija. Toda taka oblika dela predpostavlja, da imajo vsi študentje dobro internetno povezavo in zmogljive elektronske naprave, kar predstavlja enega izmed ključnih izzivov pri ohranjanju demokratičnosti izobraževalnega procesa.
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2020
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 40137987