DIKUL - logo
Faculty of Economics and Business, Maribor (EPF)
WORKING HOURS / BOOK LENDING: Monday, Wednesday, Friday 8.30 - 14.00, Tuesday, Thursday 8.30 - 17.00. READING ROOM: Monday - Thursday 8.30 - 17.00; Friday 8.30 - 14.00. Summer working hours(july-august) / Library and reading room: 9.00 - 14.00.
  • Pomen povezovanja višjega šolstva s potrebami gospodarstva [Elektronski vir] = The importance of the interconnection of education with the needs of the economy
    Hojs Potočnik, Jarmila
    V prispevku proučujemo pomen povezovanja gospodarstva in šolstva ter istočasno svarimo pred prevelikim pritiskom uporabnosti znanja, ki lahko na osnovi krepitve konkurenčnosti lokalne industrije in ... trgovine onemogoči izobraževanje najvišjega menedžmenta v sposobnost, da razvije globalno inovacijsko neodvisno razmišljanje. Ugotavljamo, da se diplomanti, ki izražajo najvišjo in najnižjo stopnjo ugodnega mnenja glede uporabnosti pridobljenega znanja na višjih strokovnih šolah, statistično pomembno razlikujejo. Potrdimo domnevo, da je več kot 50% diplomantov iz teh višjih strokovnih šol zaposljivih ter, da velikost podjetja pri sooblikovanju programov VSŠ ni toliko pomembna kot sama naravnanost podjetnika/podjetja, da se vključi v sooblikovanje študijskih vsebin. Večina delodajalcev je mnenja, da država nima jasno začrtane strategije, s katero bi povezovala gospodarstvo z višjimi strokovnimi šolami.
    Type of material - conference contribution
    Publish date - 2010
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 10420252