DIKUL - logo
Faculty of Economics and Business, Maribor (EPF)
WORKING HOURS / BOOK LENDING: Monday, Wednesday, Friday 8.30 - 14.00, Tuesday, Thursday 8.30 - 17.00. READING ROOM: Monday - Thursday 8.30 - 17.00; Friday 8.30 - 14.00.
  • Logistična prometna infrastruktura kot generator konkurenčnosti in mobilnosti v Sloveniji = Logistics traffic infrastructure as a generator of competitiveness and mobility in Slovenia = Logistička prometna infrastruktura kao generator konkurentnosti i mobilnosti u Sloveniji
    Rosi, Bojan ; Mulej, Matjaž
    Doba globalne ekspanzije poslovanja in sodobnega načina življenja povzroča hitro in vedno težje obvladljivo rast blagovnih in informacijskih tokov. Pri tem ima ključno vlogo tudi celovita logistična ... dejavnost in njena kakovostna (npr. prometna) infrastruktura. Vemo, da se gospodarstvo in promet celostno sinergijsko dopolnjujeta, če sta celovito upravljana. Vemo (in hkrati upamo, da se tega tudi dovolj zavedamo), da je urejen promet med ključnimi generatorji tako razvoja logističnih sistemov kot tudi vseh sodobnih gospodarstev. Kljub temu ugotavljamo, da obstajajo stalni konflikti med družbo, ki zahteva vedno večjo mobilnost, in javnim mnenjem, ki postaja vedno bolj nestrpno do kroničnih zamud in preslabe kakovosti prometnih storitev. Dejstvo je, da se povpraševanje po prevozu povečuje in da zgolj (enostranska) izgradnja nove infrastrukture in odpiranje novih trgov ne moreta zagotoviti celovitih razrešitev kompleksne prometne problematike. Zaradi tega Slovenija potrebuje strategijo razvoja celovitega upravljanja prometa, ki bo omogočala trajnostni in sonaravni razvoj prometne dejavnosti tako z gospodarskega in socialnega kot tudi okoljskega vidika. Zavedati se moramo, da procesi umeščanja in z njim tesno povezanega konkuriranja na zahtevnem liberalnem mednarodnem, tj. v prvi fazi evropskem, kasneje pa širšem globalnem trgu zahtevajo vzpostavitve (nediskriminatornih) pravil tržnega gospodarstva in kakovostne logistične prometne infrastrukture. Dejstvo je, da ima članstvo v EU prednosti in slabosti, rezultat za slovensko gospodarstvo kot celoto pa bi naj bil ugodnejši, saj dobiva nove spodbude, da razvije in aktivira ustvarjalnost, zlasti inovativnost in sodelovalnost svojega prebivalstva, jih poveže z razvojem njegove strokovnosti in ambicioznosti uspeti. Da pa bo to mogoče izvesti, moramo biti sposobni zagotavljati enakopravne pogoje kakovostne mobilnosti slovenskega prebivalstva. Dialektično-omrežno razmišljanje zmore pri tem pomagati.
    Type of material - conference contribution
    Publish date - 2005
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 8362780