DIKUL - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Virtualni McOndo kot protiutež magičnemu Macondu : odraz latinskoameriške identitete v sodobni literaturi : diplomsko delo
    Košir, Diana
    Diplomsko delo zajema področje latinskoameriške proze druge polovice dvajsetega stoletja. Med seboj primerja dva različna literarna svetova: Macondo iz romana Sto let samote Gabriela Garcíe Márqueza ... in poznejši, moderni McOndo, ki se izrazi v istoimenski antologiji kratkih zgodb izpod peres osemnajstih latinskoameriških avtorjev. Medtem ko Macondo pooseblja eksotično deželo v duhu magičnega realizma, McOndo postane betonska metropola z visoko razvito tehnologijo in hitro hrano. Za nov način pripovedovanja se uveljavi izraz virtualni realizem. Macondo in McOndo vsak na svoj način kažeta težnje po opredelitvi latinskoameriške nacionalne identitete. Pri tem pa igra pomembno vlogo jezik, kar se izrazito pokaže v dveh izbranih kratkih zgodbah iz zbirke, Življenje je polno takšnih stvari in Pogrešam Diega. Jezik obeh protagonistov je obarvan s slengom, vulgarizmi, pogovornimi izrazi in drugimi regionalnimi posebnostmi, ki na svojevrsten način pripomorejo k ustvarjanju identitete uporniškega najstnika in ne nazadnje postavijo pod vprašaj moralo in vrednote mlade generacije. Avtorja za svoja protagonista izbereta dva ekscentrična predstavnika srednjega oz. visokega družbenega razreda, kar usmeri luč v 'zahodnjaški' del latinskega sveta, ne gre pa za prikaz splošne slike latinskoameriške resničnosti.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [D. Košir], 2014
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 54141538

Reserve material at the desired pickup location.

Pickup location Material status Reservation
OHK-Primerjalna književnost in literarna teorija
available - outside loan, loan period: 7 days
Aškerčeva paketnik
Parcel box
available - outside loan, loan period: 7 days
Call number – location, accession no. ... Copy status
OHK - Primerj. knjiž. in lit. teor.
 DiplB 0000000065/BD KOŠIR D. Virtualni McOndo
OHK - Primerj. knjiž. in lit. teor.
 DiplB 65/BD KOŠIR D. Virtualni McOndo
available - outside loan, loan period: 7 days
loading ...
loading ...
loading ...