DIKUL - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Soočanje svetovalcev z obremenitvami pri svetovanju na telefonu za otroke in mladostnike [Elektronski vir] : diplomsko delo
    Skušek, Teja
    Diplomsko delo obravnava problematiko soočanja svetovalcev z obremenitvami pri svetovanju na Telefonu za otroke in mladostnike. Diplomsko delo je sestavljeno iz teoretičnega in empiričnega dela. V ... teoretičnem delu je na podlagi literature opredeljeno prostovoljno delo ter svetovanje po telefonu. Sledi obravnava problematike stresa na splošno in stresa na delovnem mestu, kjer se osredotočimo zlasti na stresorje in simptome ter posledice tako negativnega kot tudi pozitivnega stresa pa tudi na tehnike in načine premagovanja stresnih občutij. Na koncu je opredeljena supervizija prostovoljcev in opisana supervizija pri svetovanju na Telefonu za otroke in mladostnike. V empiričnem delu je opisano proučevanje doživljanja stresnih občutij pri svetovanju na Telefonu za otroke in mladostnike. S pomočjo anketnega vprašalnika je raziskava zajela aktivne svetovalce na Telefonu za otroke in mladostnike. Rezultati raziskave kažejo, kateri stresni dejavniki svetovalcem povzročajo največ težav, kako svetovalci občutijo posamezne simptome in posledice stresa in na kakšen način se na individualni in organizacijski ravni spoprijemajo s stresnimi obremenitvami. Delo tudi opisuje in primerja doživljanje tistih svetovalcev, ki manj oziroma bolj doživljajo stresne situacije pri svetovanju na telefonu ter odnos svetovalcev do supervizije. Nenazadnje, diplomsko delo izpostavlja skupno analizo oziroma ugotavljanje tako pozitivnih kot negativnih dogajanj ob obremenitvah, ki nastanejo pri svetovanju na telefonu in skupno ugotavljanje oprijemališč za spremembe in za reševanje težav.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [T. Skušek], 2010
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 59700739

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP SKUŠEK T. Soočanje
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP SKUŠEK T. Soočanje
loan not possible
loading ...
loading ...
loading ...