DIKUL - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Die Rezeption der Dramen Gerhart Hauptmanns auf deutschen, slowenischen und amerikanischen Bühnen [Elektronski vir] : ein interkultureller Vergleich = Recepcija dramskih del Gerharta Hauptmanna na nemških, slovenskih in ameriških odrih : medkulturna primerjava : diplomsko delo
    Dajčman, Simona, 1995-
    Cilj pričujočega diplomskega dela je analiza recepcije dramskih del Gerharta Hauptmanna na treh različnih kulturnih območjih. Za primerjavo so bile izbrane tri pomembnejše drame iz začetnih let ... njegovega delovanja: Pred sončnim vzhodom (Vor Sonnenaufgang), Hannele gre v nebesa (Hanneles Himmelfahrt) in Tkalci (Die Weber). Analiza je omejena na prve uprizoritve navedenih dramskih del v Nemčiji, Sloveniji in ZDA. Sprejem Hauptmannovih del na navedenih kulturnih območjih je ovrednoten na podlagi literarnih in gledaliških kritik objavljenih v časopisih, revijah in knjigah. Pri tem je ustvarjena okvirna slika o tem, kako dobro je gledališka publika njegova dela poznala in razumela na podlagi informacij, ki so jim bile v tem času na voljo v tiskanih medijih. Na podlagi knjižnih virov s področja nemških literarnih študij in časopisnih člankov so prikazani razlogi za razlike in podobnosti med odzivi gledaliških kritikov in širše javnosti na Hauptmannove drame v primerjanih regijah.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [S. Dajčman], 2018
    Language - german
    COBISS.SI-ID - 68549218

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Germanistika
 DiplBCD DAJČMAN S. Rezeption
OHK - Germanistika
 DiplBCD DAJČMAN S. Rezeption
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...