DIKUL - logo
FSS, J. Goričar Central Social Sciences Library, Ljubljana (ODKLJ)
Opening hours: Mondays to Fridays 8 a.m. - 8 p.m., Saturdays 8 a.m. - 2 p.m..
 More... 

Subject Headings
    Textbook    Zebra   Research guides
  • (Pre)oblikovanje policy omrežij v kontekstu demokratičnega prehoda - slovenski primer
    Fink-Hafner, Danica
    Koncept policy omrežij je meso-koncept in zato združljiv z različnimi teoretskimi pristopi k preučevanju političnega odločanja. Kot kažejo izkušnje empiričnega raziskovanja na Slovenskem, je ta ... koncept mogoče uporabiti tudi v različnih socialno-političnih kontekstih in ne le v tistih, znotraj katerih so družboslovci doslej najbolj razvijali raziskovanje razmerij med interesnimi skupinami in vlado v procesu oblikovanja in izvajanja politik (npr. v Veliki Britaniji, ZDA in skandinavskih državah). Ustvarjalna uporaba koncepta v novih nacionalnih pa tudi nadnacionalnih kontekstih (kot npr. na ravni Evropske zveze) razkriva ne le specifične (za teorijo nove) zvrsti policy omrežij, temveč tudi nove pojasnjevalne dejavnike spreminjanja policy omrežij.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 35, št. 5, sep.-okt. 1998, str. 830-849)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 1998
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 18786397

source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 35, št. 5, sep.-okt. 1998, str. 830-849)

loading ...
loading ...
loading ...