DIKUL - logo
TEOF, Theological Library Maribor (STK)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Šola in vprašanje zaupanja v bivanje
    Štuhec, Ivan, 1953-
    V slovenskem vzgojno-izobraževalnem prostoru se zadnji čas veliko razpravlja in piše o kakovosti izobraževanja. S finančno podporo evropskih sredstev in Ministrstva za šolstvo in šport je skupina ... raziskovalcev iz različnih ustanov izvajala v letu 2005/6 projekt Kakovostna šola prihodnosti. Konec eksperimentalnega dela projekta je pokazal, da je eden od ključnih dejavnikov za kakovostno šolo vidik zaupanja ali "projekt zaupanja". Pri tem pa seveda ne gre samo za zaupanje med različnimi subjekti v šolskem prostoru, ampak za veliko globlji in bolj temeljni problem, s katerim se mora soočiti vsak človek, to je vprašanje zaupanja v bivanje kot takšno. Bivanjska vprašanja niso tuja otrokom. V širšem kulturnem in antropološkem smislu nanje odgovarjajo religije. V naši sodobni kulturi in tudi v slovenski šoli se bivanjskim vprašanjem izogiba. Vzajemen odnos, pri katerem ne gre za avtoritarno indoktrinacijo otrok, ampak za pomoč in skupno iskanje v smeri bivanjske gotovosti, ki jo potrebuje sleherni človek, je smer, o kateri bi veljalo razmisliti tudi v slovenskem šolskem prostoru. Osvobojena razprava s ciljem, da bi vsi skupaj lahko več prispevali k bivanjski gotovosti mladih, je eden od vidikov celostnega razvoja osebnosti, za katerega bi si morala prizadevati vsaka kakovostna šola.
    Source: Sodobna pedagogika. - ISSN 0038-0474 (Let. 58, posebna izd., 2007, str. 72-79)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2007
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 9013763

source: Sodobna pedagogika. - ISSN 0038-0474 (Let. 58, posebna izd., 2007, str. 72-79)

loading ...
loading ...
loading ...