DIKUL - logo
BF, Oddelek za agronomijo, Ljubljana (BFAGR)
Knjižnica je odprta od pon. do pet. od 7h do 15h.
Izposojeno gradivo lahko kadarkoli vrnete tudi v nabiralnik pred knjižnico.
  • Presoja vplivov na tla kot sestavni del okolja z valorizacijo pridelovalnega potenciala kmetijskih zemljišč za avtocesto Celje-Ljubljana, odsek Arja vas-Vransko : varianti: "Ob daljnovodu in J4 z V1"
    Rupreht, Janez, 1947-2016 ...
    V presojo smo dobili dve varianti trase avtoceste Celje_ljubljana za odsek Arja vas-Vransko. To sta "daljnovodna" in varianta "J4". Študija vsebuje oceno vplivov variant odseka na tla in kmetijska ... zemljišča. Izvedeno je bilo vrednotenje izgubljenega pridelovalnega potenciala prizadetih kmetijskih zemljišč po metodi bonitiranja in ugotavljanja onesnaženja kmetijskih zemljišč in vegetacije (Ur. l. SRS št. 36 dec. 1984, Ur. l. SRS št. 6, 1990) in Obvezno navodilo za izvajanje pravilnika o ocenjevanju tal (sept. 1984). Na podlagi ocen je podan predlog o sprejemljivosti tras in dodatnih ukrepov ob gradnji in obratovanju. Rezultati so podani v obliki preglednic in karti merila 1:25 000, kjer je podrobno prikazana vrednost tal, bonitetne točke, površine predvidene za speremembo namembnosti, ter površine z direktnim vplivom avtoceste na tla in rastline v pasu 30m ob obeh straneh avtoceste. Na osnovi bonitetnih točk oziroma talnega števila in presoje vpliva avtoceste ugotavljamo, da ima daljnovodna trasa s stališča kmetijstva prednost pred varianto J4.
    Vrsta gradiva - elaborat, študija
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : Biotehniška fakulteta, Oddelek za agronomijo, Center za pedologijo in varstvo okolja, 1994
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 1774713

Rezervirajte gradivo na želenem mestu prevzema.

Mesto prevzema Status gradiva Rezervacija
BF, Oddelek za agronomijo, Ljubljana
prosto - za čitalnico
Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda
S II 0000000943 0000000631 PRESOJA VPLIVOV NA S II 943 631 PRESOJA VPLIVOV NA prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...