DIKUL - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - OHK-Bibliotekarstvo (FFLJ-18)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Študentje psihologije in študentsko delo : opisna analiza in zadovoljstvo z delom [Elektronski vir] = Psycholgy [!] students and student jobs : descriptive analysis and work satisfaction
    Makar, Ajda ; Strelec, Nina ; Gorišek, Saša
    V raziskavi smo se ukvarjale z vrstami del in razlogi za opravljanje študentskega dela med študenti psihologije. Študentsko delo je fleksibilna oblika dela, ki jo mladi, stari med 15 in 26 let, lahko ... opravljajo v procesu svojega izobraževanja. Zanimalo nas je, kateri so dejavniki zadovoljstva s študentskim delom. Delovno zadovoljstvo lahko posplošimo na doživljanje pozitivnih čustev v povezavi z različnimi vidiki dela, kar pa je rezultat ocenjevanja delovnega okolja, izkušenj in doživljanja dela samega. V raziskavi je sodelovalo 209 slovenskih študentov psihologije, povprečne starosti M = 21,1 (SD = 1,8). V analizo smo vključile 180 udeležencev, ki so študentsko delo že opravljali. Uporabile smo Lestvico delovnega zadovoljstva (Pogačnik, 2000), ki meri zadovoljstvo z delovno situacijo in ga dopolnile z vprašanji za deskriptivno analizo študentskega dela. Študentsko delo je pri udeležencih pogosto (86 % je študentsko delo že opravljajo), kar potrjujejo tudi pretekle raziskave. Študenti psihologije v Sloveniji se odločajo predvsem za delo v gostinstvu in prodaji, kar je skladno s poročanji študentskih servisov, kot najpogostejše razloge za delo pa navajajo prihodek, zanimanje in pridobivanje izkušenj. Ugotovile smo, da so študenti pri delu najbolj zadovoljni z odnosi s sodelavci pa tudi varnostjo dela, najmanj pa z možnostjo napredovanja, strokovnega razvoja in možnostjo soodločanja na delovnem mestu.
    Vir: Eksperimentator [Elektronski vir]. - ISSN 2630-2934 (Letn. 4, 2020, str. 21-32)
    Vrsta gradiva - e-članek
    Leto - 2020
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 28866051