DIKUL - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - OHK-Bibliotekarstvo (FFLJ-18)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Kaj mladi berejo? : vpliv socialnih omrežij in splošne knjižnice na bralne navade mladih : diplomski seminar : s prilogami na CD ROM-u
    Krajnik, Urška
    Branje nas spremlja skozi celo življenje, pa vendar bralne navade v času mladostništva umirajo. V času, ko se vse vrti okoli tehnologije in socialnih omrežij se zdi, da knjiga ne najde poti do mladih ... bralcev. Na podlagi pregledane literature sledi analiza opravljene raziskave med mariborskimi srednješolci o njihovih bralnih navadah v prostem času, rabi socialnih omrežij in odnosa do Mariborske knjižnice. S pomočjo anketnega vprašalnika smo zbirali podatke v juniju 2019. Zanimale so nas razlike med spoloma in srednješolskimi programi. Z analizo smo ugotovili, da so mladi zmerni bralci, saj še vedno berejo, kljub temu, da ogromno svojega časa preživijo na socialnih omrežjih. Prevladuje zanimanje za socialna omrežja, katerih primarna naloga je mreženje in deljenje vsebine. V Mariborsko knjižnico je včlanjenih 72% anketiranih dijakov, vendar jo po večini obiščejo le nekajkrat na leto. Na Facebooku (ki je edino socialno omrežje, ki ga knjižnica uporablja) splošni knjižnici ne sledijo ali zaradi pomanjkanja znanja ali zanimanja o njihovih spletnih objavah. Da bi knjiga, z njo pa tudi splošna knjižnica našla pot do mladih, je potrebno aktivno sodelovati na platformah, ki so mladim blizu, prav tako pa jih je potrebno vključiti v razprave o prihodnosti knjižnice.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [U. Krajnik], 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 70107490

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 KRAJNIK U. Kaj/CD-R
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 KRAJNIK U. Kaj/CD-R
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 KRAJNIK U. Kaj
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 KRAJNIK U. Kaj
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...