DIKUL - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Zadovoljstvo z zunanjim videzom, podobnost med partnerjema v zunanjem videzu in zadovoljstvo v partnerskem odnosu : magistrsko delo
    Kovač, Pia
    Zadovoljstvo v partnerskem odnosu je vprašanje mnogih raziskovalcev. Po preteklih raziskavah splošna samopodoba, telesna samopodoba in privlačnost partnerja napovedujejo zadovoljstvo v odnosu s ... partnerjem. Obstajajo povezave med samopodobo, oceno lastne privlačnosti, zadovoljstvom z zunanjim videzom in podobnostjo obraza, zaradi česar se sprašujemo tudi o morebitnih povezavah z zadovoljstvom v odnosu. Spraševali smo se, ali splošna in telesna samopodoba, privlačnost lastnega in partnerjevega obraza, zadovoljstvo z zunanjim videzom in podobnost s partnerjem v zunanjem videzu napovedujejo zadovoljstvo v partnerskem odnosu. V raziskavi je sodelovalo 196 mladih odraslih. Preko regresijske analize smo preverili napovedno moč posameznih konstruktov. Za najboljši napovednik se je izkazala splošna samopodoba. Zadovoljstvo v odnosu napovedujejo tudi telesna samopodoba, privlačnost partnerja in podobnost po nosu. Vprašali smo se o nezavednem delovanju človeške narave pri izbiri sebi podobnega partnerja. Odkrili smo nizke povezave med zadovoljstvom s potezo oči in izbiro partnerja, ki nam je podoben v isti potezi. Odkrili smo tudi povezavo med zadovoljstvom z nosom in podobnostjo s partnerjem po ustih, vseeno pa so povezave nizke. Podobnost in njena povezava z zadovoljstvom v partnerskem odnosu do sedaj še nista bili dobro raziskani, prav tako pa smo ena izmed prvih raziskav, ki smo delali s samoocenami podobnosti med pari v partnerskem odnosu.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [P. Kovač], 2020
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 16767491

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Psihologija
 MagB KOVAČ P. Zadovoljstvo
OHK - Psihologija
 MagB KOVAČ P. Zadovoljstvo
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...