DIKUL - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Zbirka Notranjska beseda : leposlovna dela notranjskih avtorjev in avtoric v Knjižnici Jožeta Udoviča Cerknica : vsebinska obdelava : diplomski seminar
    Mlakar, Karin, 1993-
    Leposlovje kot umetniška literatura je najpomanjkljivejše vsebinsko opisana literatura. Leposlovna dela težko določamo po vsebini, kar pomeni, da se težje določi temo, motiv in idejo. Če vsebine ne ... moremo določiti, opredelimo leposlovje po obliki. Zbirka Notranjska beseda je domoznanska zbirka leposlovnih del Knjižnice Jožeta Udoviča Cerknica, ki jo je uredila bibliotekarka Dominika Vovk Godeša. Zbirka ni zaključena in se dopolnjuje. Leta 2018 je obsegala 108 del, ki so analizirana v pričujočem delu. Predstavljeni so vsebinska obdelava, zbirka Notranjska beseda ter analiza vsebinskega opisa. Namen diplomskega seminarja je bil analizirati vsebinski opis del. V okviru analiziranja del je bil najprej opravljen pregled vsebinskih opisov v lokalnem katalogu. Za njihovo izboljšavo je bilo treba opraviti tudi pregled fizičnih del, saj se drugače vsebine ne bi dalo določiti. V seminarju je predstavljenih več preglednic z vsebinskimi opisi, razdeljenih po literarnih vrstah; ti opisi so bili zbrani v lokalnem katalogu. Dodana je še avtoričina izboljšava, ki temelji na Navodilih za predmetno označevanje. Ugotovljeno je bilo, da se leposlovju težje določa vsebino. Vsem vsebinskim opisom je bila predlagana predmetna oznaka Notranjska beseda, saj bi kot ključna beseda/besedna zveza služila uporabniku, da bi v lokalnem katalogu našel vsa dela zbirke.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [K. Mlakar], 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 46212099

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.3 MLAKAR K. Zbirka
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.3 MLAKAR K. Zbirka
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.3 MLAKAR K. Zbirka/CD-R
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 025.3 MLAKAR K. Zbirka/CD-R
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...