DIKUL - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Ciljna naravnanost učitelja kot napovednik motivacije, vedenja in učne uspešnosti dijakov pri slovenščini [Elektronski vir]
    Pečjak, Sonja ...
    V raziskavi nas je zanimalo, kako se zaznana ciljna naravnanost učitelja povezuje s ciljno motivacijsko naravnanostjo dijakov, manj prilagojenim vedenjem dijakovter z njihovo učno uspešnostjo pri ... slovenščini. Predpostavili smo posreden vpliv zaznane ciljne naravnanosti učitelja na učno uspešnost dijakov preko delovanja na njihovo motivacijsko naravnanost in manj prilagojene oblike vedenja (goljufanje, moteče vedenje). V raziskavi je sodelovalo 437 dijakov-gimnazijcev (176 fantov in 262 deklet) tretjega letnika srednjih šol in 10 njihovih učiteljev slovenščine. Rezultati so potrdili našo domnevo, da je vpliv zaznane ciljne naravnanosti učitelja na učno uspešnost dijakov posreden. Posreden učinek zaznane učiteljeve ciljne usmerjenosti na uspešnost dijakov se kaže preko vpliva na motivacijsko usmerjenost dijakov in na stopnjo njihovega goljufanja (manj goljufanja v primeru učiteljevega spodbujanja h kakovostnemu učenju in več vprimeru učiteljeve naravnanosti k primerjavi dijakov). Ugotovljen je bil tudi neposredni pozitivni vpliv motivacijske usmerjenosti dijaka v obvladovanjena zaključno oceno iz slovenščine in povratni učinek zaključne ocene na samoučinkovitost pri slovenščini.
    Vrsta gradiva - e-članek ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2013
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 53459298