DIKUL - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Zdravljenje odvisnosti od drog : primer Centra za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog [Elektronski vir] : diplomsko delo
    Vrlič, Lavra
    Pojmovanje drog se skozi zgodovino spreminja. Odvisno od časovnega obdobja, kulturnega okolja in vede, s pomočjo katere jih preučujemo. Prav tako je s pojmi raba in zloraba drog, bolezen - zdravje, ... normalno - patološko ipd. Govorimo o tako imenovanih družbenih konstrukcijah posameznih pojmov. Poznamo več vrst teorij nastanka bolezni odvisnosti; vsaka od njih predisponira določene dejavnike kot bistvene za nastanek odvisnosti. Odvisnost je namreč rezultat številnih dejavnikov tveganja in tako za njeno razumevanje ni dovolj le preučevanje individuuma, temveč tudi družbenega okolja iz katerega posameznik izhaja. Odvisnost od drog sodi v polje deviantnega oz. se pojmuje kot odklon od zdravja - bolezen. Slednje je posledica vstopa medicinske stroke v polje deviantnega preko totalnih institucij in njene prevlade v razlagi nastanka odvisnosti od drog. Modeli oz. načini obravnave odvisnikov v določeni družbi so odvisni od vladajočih politik na področju drog. V Sloveniji je zdravljenje odvisnikov v domeni zdravstva. Center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog, ki smo ga v nalogi podrobneje analizirali, deluje pod okriljem psihiatrije, kar pomeni, da tudi v njem prevladuje medicinski diskurz pojmovanja odvisnosti.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [L. Vrlič], 2009
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 66138978

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP VRLIČ L. Zdravljenje
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP VRLIČ L. Zdravljenje
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...