DIKUL - logo
Univerzitetna knjižnica Nove univerze, Ljubljana (UKNU)
Spoštovane študentke in študenti!

Obveščamo vas, da je KURS – Komentar Ustave Republike Slovenije – sedaj brezplačno dostopen na spletu!
Obiščite našo spletno stran – Univerzitetna knjižnica Nove univerze, Baze znanja ali neposredno e-kurs.si in poiščite želeno vsebino!
Iskalnik omogoča iskanje po stvarnem kazalu z uporabo predlaganih gesel ali splošno iskanje!

Za dodatne informacije se obrnite neposredno na knjižnico v času uradnih ur, od ponedeljka do petka, od 10.00 do 18.00 ure!

Ekipa UKNU
  • Upniki v insolvenčnih postopkih in reševanje sporov [Elektronski vir] : magistrsko delo
    Kovačec, Brigita
    Magistrsko delo je rezultat lastnih opažanj, pridobljenih pri dolgoletnem delu. Izbor predlagane teme z naslovom »Upniki v insolvenčnih postopkih in reševanje sporov« je rezultat lastne in samostojne ... odločitve, saj se diplomirani ekonomisti pri svojem delu srečujemo tudi z insolvenčnimi postopki v različnih vlogah, tako upnikov kot dolžnikov. Stranke si vedno želijo naše pomoči, saj gre za občutljivo in kočljivo situacijo, v kateri se lahko znajdeta tako upnik kot dolžnik. V magistrskem delu je uporabljeno naše 25- letno znanje s področja ekonomije in izkušnje, pridobljene v času študija s področja alternativnega reševanja sporov. Zaradi nadaljevanja študija na Evropski pravni fakulteti in nujnosti zelo dobrega poznavanja zakonodaje pri vodenju računovodskih poslov smo se ob vseh teh situacijah izobrazili tudi za mirno reševanje sporov. Menimo, da je v življenju zelo pomembna komunikacija, predvsem v okviru mediacije. Brez komunikacije, kaj povemo in na kakšen način, žal dandanes ne gre. Pri svojem delu smo uporabili tudi novejše znanstvene raziskave, ki pa zaradi časovne odmaknjenosti niso uporabne oziroma relevantne, saj je novela E Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (ZFPPIPP-E) veljavna od 15. junija 2013 in v tem kratkem času ni bilo pisanj na to temo.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [B. Kovačec], 2021
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 91278083