UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Faculty of Arts, Lj. (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • " Bolje bi bilo, če bi te splavili" [Elektronski vir] : izkušnje in percepcije nasilja v družini nad LGBTIQ+ osebami v Sloveniji
    Smrdelj, Rok, 1992- ; Podreka, Jasna
    Čeprav je problematika nasilja v družini v Sloveniji razmeroma dobro dokumentirana, opažamo, da imajo raziskave in podatki na tem področju še veliko sivih polj in pomanjkljivosti. Nedvomno je mogoče ... ugotoviti, da je zelo malo znanega o tem, kako razširjeno je nasilje v družini nad LGBTIQ+ osebami in kakšne so njegove značilnosti ter posebnosti. To vprašanje smo obravnavali v okviru mednarodnega projekta Call It Hate. Ugotovili smo, da je nasilje v družini najpogosteje povezano z nesprejemanjem spolne identitete, spolnega izraza ali spolne usmerjenosti respondentov oziroma respondentk s strani njihovih družinskih članov oziroma članic ter da jih nasilje v družini prizadene precej bolj kot nasilje zunaj doma. Prav tako ugotavljamo, da nasilje redkeje prijavo pristojnim organom zaradi še vedno močno prisotnih predsodkov in stigmatizacije LGBTIQ+ oseb v družbi.
    Type of material - conference contribution
    Publish date - 2022
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 132753923