UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Med literaturo in zgodovinopisjem: Otočje Gulag, Poskus umetniškega raziskovanja Aleksandra Solženicina : diplomsko delo
    Vovk, Živa
    Pričujoča diplomska naloga se osredotoča na delo Otočje Gulag, Poskus umetniškega raziskovanja ruskega avtorja Aleksandra Solženicina. Omenjeno delo predstavlja zanimiv hibrid, saj se giba na meji ... zgodovinskega in literarnega pisanja, zaradi česar se postavlja vprašanje, ali ga je sploh mogoče pojmovati kot kredibilno zgodovinsko delo. V središču je raziskovanje odnosa med literaturo in zgodovino ne samo v Otočju Gulag, temveč v zgodovinopisju nasploh. Omenjena problematika odpira nadaljnja vprašanja, in sicer vprašanje pripovedi v zgodovinopisju, vprašanje tekstualnosti zgodovinskega in literarnega predstavljanja ter vprašanje razmerja fikcije in fakcije v avtobiografskih pričevanjih. Nenazadnje diplomsko delo obravnava Otočje še z vidika njegove literarnosti, raziskuje njegove pomanjkljivosti kot zgodovinsko delo, ga postavlja v kontekst sovjetskega obdobja in izpostavlja Solženicinov zavesten upor proti normam socrealizma, ki se razkriva tudi na straneh Otočja Gulag.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [Ž. Vovk], 2014
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 54137186

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Slovenistika in slavistika
 D-Rus 0000000195/CD VOVK Ž. Med
OHK - Slovenistika in slavistika
 D-Rus 195/CD VOVK Ž. Med
available - reading room
OHK - Slovenistika in slavistika
 D-Rus 0000000195 VOVK Ž. Med
OHK - Slovenistika in slavistika
 D-Rus 195 VOVK Ž. Med
available - reading room
OHK - Zgodovina
 DIP VOVK Živa
OHK - Zgodovina
 DIP VOVK Živa
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...