UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Ethik der Medien in Thomas Glavinics Der Kameramörder = Etičnost medijev v romanu Thomasa Glavinica Der Kameramörder : magistrsko delo
    Ojsteršek, Roman
    Roman Der Kameramörder (Morilec s kamero) avtorja Thomasa Glavinica je odličen primer za analizo medijev. Čeprav ga žanrsko uvrščamo med kriminalne romane, saj je v središču zgodbe umor, izraža tudi ... močno kritiko medijev. Prav temu vidiku romana se posveča magistrsko delo. Delo analizira literarni prikaz medijev, novinarjev in poročanja glede na moralne in etične norme ter njihov vpliv na družbo. Za lažje prepoznavanje elementov morale so na začetku prikazani organi, ki postavljajo pravila in sankcije za neetično poročanje, ter izpostavljena vprašanja, zakaj se mediji teh pravil ne držijo, kakšen je lahko vpliv poročanja na družbo in kako mediji prikazujejo nasilje. Nemoralno vedenje medijev se tekom zgodbe stopnjuje, poročanje preide iz objektivnega v moralno nesprejemljivo, senzacionalizem pa se izkaže kot najvišja prioriteta, s čimer se dodatno izpostavi žrtve ter njihove svojce, namesto da bi se jih ščitilo.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [R. Ojsteršek], 2017
    Language - german
    COBISS.SI-ID - 64899682

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Germanistika
 SKL-MagB OJSTERŠEK R. Ethik der Medien
OHK - Germanistika
 SKL-MagB OJSTERŠEK R. Ethik der Medien
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...