UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
National and University Library, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Glasbene kvote : objektiven kulturni in nacionalni interes ali zgolj poceni demagogija za zaščito ekonomskih interesov
    Žurej, Jurij
    Glasbene kvote v zadnjem času sprožajo mnoge vroče razprave za kvote ali proti njim. Skupna značilnost teh razprav je izrazito pomanjkanje navajanja relevantnih dejstev in popolno ignoriranje ... državljanov, v imenu katerih naj bi se zakonske rešitve sprejemale. Zato želim v nadaljevanju prikazati objektivnejši pogled na to vprašanje, predvsem pa odpreti številne dileme, ki jih različne predlagane rešitve prinašajo. Zaradi korektnosti bom navedel tudi tisti del zgodbe, ki pomaga pri razumevanju, zakaj so posamezniki za take ali drugačne rešitve zainteresirani in kakšne so merljive koristi, ki si jih lahko od njih obetajo. Najprej naj jasno in glasno zapišem, da sam poslušam večinoma radijsko postajo, ki predvaja zelo veliko slovenske glasbe, da pa kljub temu praviloma nisem privrženec kvot. Verjamem predvsem v svobodno odločitev posameznika, kaj in kdaj bo poslušal, in menim, da je vsakršna kvota sama po sebi kontradiktorna prisila in pomeni cenzuro izbire. Kljub vsemu temu se v tem trenutku zavzemam za glasbene kvote, vendar iz povsem drugačnih nagibov kot večina oseb, ki si zdaj podaja mikrofone, v drugačnem odstotku, kot so predlagane, in čeprav menim, da bi bile drugačne rešitve dolgoročno precej primernejše za doseganje ciljev, ki bi jih morale doseči kvote.
    Source: Pravna praksa : PP : časopis za pravna vprašanja. - ISSN 0352-0730 (Leto 29, št. 40/41, 15. okt. 2010, str. II-VIII)
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2010
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 11014481

source: Pravna praksa : PP : časopis za pravna vprašanja. - ISSN 0352-0730 (Leto 29, št. 40/41, 15. okt. 2010, str. II-VIII)

loading ...
loading ...
loading ...