UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
National and University Library, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Toplotni mostovi v stavbah
    Jordan, Sabina
    S težnjo po izboljšanju človekovega bivalnega standarda postaja prepoznavanje in ovrednotenje vpliva toplotnih mostov na ovoju stavb iz več razlogov vse bolj pomembno. Ne zadoščajo več le ocene o ... samem deležu toplotnih mostov pri skupnih toplotnih izgubah stavbe, potrebne so bolj točne informacije, računi in pogosto celo simulacije dogojanja na kritičnih mestih. Toplotni mostovi so toplotno šibka mesta gradbene konstrukcije, ki ločuje najmanj dve različni temperaturni coni. Pojavljajo se na različnih tipičnih in netipičnih lokacijah ovoja praktično vseh stavb. Nastopajo v različnih oblikah ter imajo večji ali manjši vpliv na toplotno bilanco stavb, na konstrukcijo samo in na bivalno udobje in ugodje s toplotnega, zdravstvenega ter estetskega stališča. V pogovornem jeziku, pa tudi v literaturi, zasledimo namesto izraza toplotni mostovi termin "hladni" mostovi, ki izhaja iz občutka in reakcije ljudi zaradi površinskih temperatur, ki so na območju toplotnega mostu nižje kot na ostalih površinah.
    Source: EGES : energetika, gospodarstvo, ekologija Slovenije. - ISSN 1408-2667 (Leto 4, [št.] 1, jan.-feb.-mar. 2000, str. 82-85)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2000
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 355943

source: EGES : energetika, gospodarstvo, ekologija Slovenije. - ISSN 1408-2667 (Leto 4, [št.] 1, jan.-feb.-mar. 2000, str. 82-85)

loading ...
loading ...
loading ...