UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Theological Faculty, Lj. (TEOFLJ)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Krek in gospodarsko-socialni razvoj na Slovenskem
    Durič, Vladimir
    Za pravo oceno družbenega stanja nekega obdobja je mogočih več kriterijev, pri katerih pa je potrebno upoštevati mnogo dejavnikov. Enako velja pri presoji osebnosti, ki so pri snovanju neke dobe ... sodelovale. Krek je kot vsaka pomembnejša osebnost zarezal globoko znamenje v svoj čas, a ga hkrati s svojim duhom in delom presegel. Njegova veličina se zrcali v praktičnem delu za ohranjanje človeškega dostojanstva, ki ga je podpiral z izostrenim duhom in simpatijo do slehernega človeka. Zato njegov pomen sega daleč preko časovnih okvirov njegove dobe in nam lahko še danes služi kot motivacija in inspiracija pri gradnji pravičnejše družbe.
    Type of material - article, component part
    Publish date - 1996
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 70398976